Асад поново заузео кључну базу у Алепу

После жестоких сукоба са побуњеницима, снаге сиријског председника Башара ел Асада поново заузеле кључну базу у Алепу, коју су устаници држали од фебруара. У окршајима војске и побуњеника од петка погинуло најмање 95 људи.

Сиријска војска поново је преузела пуну контролу над кључном базом у северном делу Алепа, која је смештена у близини међународног аеродрома.

Како је јавила државна телевизија, војска је поново заузела "Базу 80", после жестоких сукоба с побуњеницима, наведено је у извештају.

Вест је потврдила и Сиријска опсерваторија за људска права, додајући да су борбе за базу трајале од петка.

Побуњеници су у фебруару преузели "Базу 80", из које су контролисали међународни аеродром у Алепу, пренео је Франс прес.

Војска је, међутим, у петак почела напад на базу, а у сукобима који су уследили, погинуло је најмање 95 људи, од којих 43 из редова побуњеника, 20 џихадиста и 32 припадника прорежимских снага, саопштила је Опсерваторија.

Опсерваторија наводи и да су војсци помогле јединици либанског покрета Хезболах, које подржавају владу у Дамску и локалне прорежимске милиције.

Аеродром у Алепу био је затворен од фебруара.

Побуњеници су почетком године покренули операцију у намери да заузму неколико војних аеродрома у покрајини Алепо и заузели два од њих - Џару и Миниг.

Аеродром у Алепу и оближња војна писта Најраб, остали су под контролом војске.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи