Две девојке "из Србије" осумњичене за крађе у Француској

Две тинејџерке које тврде да су из Србије осумњичене да су починиле на стотине крађа на северу Француске. Тужилаштво у граду Камбре покренуло истрагу против њих. Изгледа да оне припадају "организованој мрежи професионалнаца, пошто их, очито, одрасле особе одводе на одређено место да проваљују и краду", закључио тужилац у Камбреу.

Тужилаштво у граду Камбре покренуло је истрагу против две тинејџерке које тврде да су из Србије, а које се сумњиче за стотине крађа на северу Француске, наводе француски медији.

Две девојке, старости око 15 година, изведене су јуче пред суд, који је одмах отворио истрагу против њих, изјавио је тужилац у Камбреу Жером Марији, преноси француски лист Паризијен.

"Оне су осумњичене да су извеле неколико стотина провалних крађа током четири године, од којих су три провале у Камбреу које оне поричу да су починиле", рекао је извор близак истрази агенцији Франс прес.

У понедељак по подне, две девојке су почеле да звоне на врата више кућа у општини Тијоа-ле-Камбре наводећи "сумњиве разлоге", а један од мештана је позвао полицију, каже исти извор.

Полиција, која је одмах дошла на лице места, пронашла је код тинејџерки шрафцигер и накит и ставила их у притвор.

Девојке су пред истражитељима енергично порекле да су починиле крађе у Камбреу, али су изјавиле да су извеле на стотине крађа у региону Лила, објаснио је тужилац, додавши да су оне понекад изводиле и "по десетак крађа на дан".

"За сада је проблем то што се не зна где, када и како су то чиниле, а и то што је реч о малолеткињама које стално мењају исказ", прецизирао је он.

Према првим елементима истраге, две малолеткиње, које тврде да су Српкиње, живе у кампу у Сен-Сан-Денију и краду накит и новац.

Изгледа да оне припадају "организованој мрежи професионалнаца, пошто их, очито, одрасле особе одводе на одређено место да проваљују и краду", закључио је тужилац у Камбреу.

Осумњичене девојке су пуштене на слободу, под судском контролом и забраном да напуштају француску територију, а уз обавезу да се сваке недеље јављају у станицу полиције која је најближа кампу у којем живе.

На основу отисака прстију, полиција ће проверити да ли су оне умешане у друге крађе, наводе француски медији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи