Израел одбија предлог договора из Женеве

У потпуности одбацујемо могући договор светских сила и Ирана о нуклеарном програму те земље и тај споразум Израел неће обавезивати, ракао премијер Бенјамин Нетанјаху.

Израел у потпуности одбацује могући договор светских сила с Ираном, чији је циљ да се оконча дугогодишњи неспоразум око нуклеарних амбиција Техерана и такав договор га неће обавезивати, рекао је израелски премијер Бенјамин Нетанјаху.

Један високи израелски званичник цитирао је касно синоћ Нетанјахуа, који је рекао да би договор који се разматра покопао "могућност да се постигне мирно решње".

Амерички државни секретар Џон Кери састао се данас с Нетанјахуом на међународном аеродрому "Бен Гурион" крај Тел Авива, пре него што ће отпутовати у Женеву на преговоре о иранском нуклеарном програму, изјавио је један амерички званичник.

Био је то њихов трећи састанак за три дана и верује се да је Иран био једна од главних тема разговора. Кери се вратио у Израел из јорданске престонице Амана.

Он је најпре посетио Јерусалим у четвртак, када се два пута састао с Нетанјахуом. Први амерички дипломата састао се такође два пута са палестинским председником Махмудом Абасом, једном на Западној обали у Витлејему и једном у Јордану.

Стигао је у Израел само неколико сати након што је Нетанјаху критиковао предлог да се санкције Запада против Ирана олакшају, истакавши да би то била грешка историјских размера.

И француски шеф дипломатије Лоран Фабијус такође путује у Женеву на разговоре између Ирана и светских сила, обелоданио је један извор, сугеришући да се договор разматра.

"Дискутује се о интерим тексту и министар верује да је то важан корак," рекао је дипломатски извор, додавши да ће се у Женеви одржати министарски састанак да се дискутује о развоју догађаја, пренео је Ројтерс.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи