Читај ми!

Демократа Де Блазио градоначелник Њујорка

Кандидат демократа Бил де Блазио убедљиво победио на изборима за градоначелника Њујорка. Де Блазио је први градоначелник "велике јабуке" из редова Демократске паријте у последње 24 године.

Демократа Бил де Блазио убедљиво је победио на изборима за градоначелника Њујорка освојивши више од две трећине гласова.

Бил де Блазио је постао први градоначелник Њујорка из редова демократа у последње 24 године. Главни противкандидат био му је републиканац Џо Лота.

Де Блазио ће 1. јануара на месту градоначелника заменити Мајкла Блумберга, који је провео три мандата на тој функцији.

Иако на почетку кампање није био први фаворит демократа, новоизабрани градоначелник је профитирао када је откривена нова секс афера бившег конгресмена Ентони Винера.

Винер је покушао да се врати у политички живот из кога је изашао пре две године, по откривању прве афере.

Политички противници новог градоначелника сматрају да ће водити сувише меку политику у односу на криминал у граду, изражавајући страховање да би Њујорк могао да се врати у дане великог криминала из осамдесетих и деведесетих година.

Де Блазио је 2000. године је био менаџер кампање Хилари Клинтон која се кандидовала за сенатора у Њујорку. Током администрације њеног супруга био је на функцији регионалног директора Департмана за урбанизам и урбани развој.

Новоизабрани градоначелник је италијанског порекла и рођен је у Њујорку 1961. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи