Читај ми!

И Шпанија на мети НСА

Шпанија је једна од земаља чије је грађане прислушкивала НСА. У току месец дана праћено чак 60 милиона телефонских позива. Амбасадор САД у Мадриду позван на разговор.

Америчка Национална безбедносна агенција (НСА) је тајно пратила 60 милиона телефонских позива грађана Шпаније у току месец дана, објавили су данас шпански медији, позивајући се на документе које је објавио одбегли бивши амерички обавештајац Едвард Сноуден.

Дневни листови Паис и Мундо су открили да је између 10. децембра 2012. и 8. јануара ове године НСА пратила милионе телефонских позива, СМС порука и имејлова шпанских грађана, при чему су прикупљани бројеви и локације пошиљатеља и примаоца позива и порука, али не и њихов садржај, пренео је британски Би-Би-Си.

Амбасадор САД у Мадриду Џејмс Костос позван је да данас поподне шпанској влади да објашњења о наводном шпијунирању које је НСА спроводила у тој земљи, о чему је шпанска штампа писала још у петак.

Бела кућа засад није желела да коментарише најновије наводе шпанских листова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи