Шта смера Северна Кореја?

Сателитски снимци указују да је Северна Кореја направила нове улазе у тунеле на свом полигону за тестирање нуклеарног оружја. То може бити знак да у будућности планира нове нуклеарне пробе, саопштио један амерички истраживачки институт.

Северна Кореја је, како указују сателитски снимци, направила нове улазе у тунеле на свом полигону за тестирање нуклеарног оружја, што може да буде знак да у будућности планира нове нуклеарне пробе, саопштио је један амерички истраживачки институт.

Како је пренео АП, истиче се да сателитски снимци показују два нова улаза у тунеле и хрпе ископане земље. Напомиње се и да је можда реч о градњи нових тунела.

Америчко-корејски институт при Школи за високе међународне студије Џон Хопкинс, тврди, међутим, да нема знакова да Пјонгјанг у скорије време планира још неку нуклеарну пробу.

Фебруара ове године Северна Кореја је извела своју трећу нуклеарну пробу од 2006. године, што је довело до пооштравања санкција Уједињених нација.

Сада Севернокорејанци тврде да су вољни да без предуслова наставе преговоре о помоћи у замену за разоружање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи