Читај ми!

Највећи погон за синтетичку дрогу у ЕУ

На једној напуштеној фарми свиња у Белгији Еуропол је открио досад највећу лабораторију за производњу синтетичких дрога у ЕУ. Процењује се да је у њој могло да се произведе неколико стотина килограма екстазија недељно.

У Белгији је откривена досад највећа лабораторија за производњу синтетичких дрога у ЕУ, саопштио је Еуропол.

Илегална лаборатортија за производњу екстазија, сакривена у зградама некадашње фарме свиња, близу места Опглабек, демонтирана је и ухапшена су петорица људи (четворица Холанђана и један Белгијанац), за које се верује да су део организоване међународне криминалне групе.

Лабораторија, откривена 18. октобра, простирала се на 1.000 квадратних метара, а у њој су пронађени материјал и готови производи у вредности од око три милиона евра.

Процењује се да је у њој могло да се произведе неколико стотина килограма екстазија недељно. Улична цена ове дроге се креће од 2.250 до 6.000 евра за килограм, па се рачуна да је ова лабораторија месечно остваривала промет од неколико милиона евра.

Мада је од почетка 2013. године досад број откривених илегалних лабораторија за синтетичке дроге у Белгији и Холандији био отприлике исти као у истом периоду лане, количина затечених сировина је ове године готово удвостручена, што говори о расту производње синтетичких дрога у том региону.

У зору 21. октобра откривену илегалну лабораторију је захватио пожар великих размера чији узрок још није утврђен. Полиција не искључује могућност да се ради о намерној паљевини ради уништавања доказа.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи