Читај ми!

Бискуп "делукс" удаљен са дужности

Франц-Петер Тебарц ван Елст, бискуп из Лимбурга, потрошио 31 милион евра на обнову своје резиденције, због чега је удаљен са дужности. Света Столица сматра то прикладним, док се не заврши истрага о бискупу, којег у Немачкој називају "бискуп делукс".

Папа Фрања удаљио је до даљњег са дужности бискупа из Лимбурга Франц-Петера Тебарц ван Елста, који је потрошио 31 милион евра на обнову своје резиденције.

Света Столица сматра прикладним да бискуп напусти своју дијецезу до завршетка истраге коју спроводи црква у Немачкој, наводи се у саопштењу Ватикана.

Како наводи Ватикан, с обзиром на то да Тебарц ван Елст (53) у овом тренутку није у стању да обнови своју епископалну службу, лимбуршку бискупију у његовој одсутности водиће викар Волфганг Реш.

Случај раскалашног Тебарц ван Елста, кога су медији у Немачкој прозвали "бискупом делукс", у супротности је са ставовима папе Фрање, који наглашава важност понизности и служења сиромашнима.

Немачки католици плаћају порез цркви у склопу пореза на доходак и многи су били шокирани бискуповим расипништвом, преносе медији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи