Читај ми!

Јемен, убијено више од 50 људи

Више од 50 људи погинуло је у више одвојених напада на војне мете на југу те земље. Званичници сумњају да иза напада стоји Ал Каида.

У три одвојена напада на југу Јемена погинуло је најмање 56 војника и полицајаца, а сумња се да су напад извели чланови Ал Каиде, саопштили су званичници.

Два од три напада у провинцији Саба, упоришту Ал Каиде, изведена су аутомобилима-бомбама, пренела је агенција АФП, позивајући на неименоване безбедносне изворе.

У једном од напада на војни камп погинуло је 38 војника.

Раније је јављено да је су била два напада и да је у нападу специјалних снага на камп у Маифи погинуло осам полицајаца. Истовремено, 15 километара даље, нападнута су и два војна контролна пункта, у којима су убијена 32 војника.

Агенција Ројтерс је пренела да званичници верују да су за нападе одговорни припадници Ал Каиде на Арапском полуострву.

Та група је заједно са исламским екстремистима искористила политички хаос у Јемену током Арапског пролећа 2011. године и преузела контролу над појединим градовима и областима на југу земље. Прошле године су их истиснуле јеменске снаге уз помоћ САД, али они и даље нападају владине и војне циљеве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи