Читај ми!

Огромне казне за "Џеј Пи Морган"

Због афере "Лондонски кит", америчка банка Џеј Пи Морган Чејс мораће да плати казну од 920 милиона долара британским и америчким властима. Ово је друга највећа банкарска казна у Великој Британији и трећа највећа у Америци.

Амерички банкарски гигант Џеј Пи Морган Чејс мораће британским и америчким властима да плати 920 милиона долара на име поравнања, због афере под називом "Лондонски кит".

У трансакцијама које је обављао службеник Џеј Пи Морган Чејса Бруно Иксил, банка је прошле године изгубила шест милијарди и 200 милиона долара. Његове трансакције биле су тако велике да су изазивале таласање тржишта, а њему донеле надимак "Лондонски кит". Како наводи Би-Б-Си, Иксил сада сарађује са властима у кривичним процесима против осталих службеника.

"У истрази смо открили да је ризик од спорних трансакција временом био све већи и да банка ништа није чинила у вези с тим све док проблем није постао превелик", рекла је Трејси Мекдермот из Управе за финансијско пословање у Лондону.

Како каже аналитичар Ерик Оуџа, ова казна је тежак ударац за банку.

"Њихове резерве сада ће морати да се троше и више него што су планирали", каже Оуџа.

"Џеј Пи Морган Чејс" ће британској Управи за контролу и надзор финансијског сектора платити 220 милиона долара, америчкој Агенцији за валутну контролу 300 милиона, а Комисији за вредносне папире 200 милиона долара и Управи за федералне резерве по 200 милиона долара.

Ово поравнање представља другу највећу банкарску казну у Великој Британији и трећу највећу у Америци.

Део поравнања јесте и признање банке да је прекршила законе Сједињених Америчких Држава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи