Читај ми!

Туча у словачком парламенту

Картонска фигура словачког премијера Роберта Фица у природној величини, коју су поставили опозициони посланици изазвала тучу у парламенту.

У словачком парламенту избила је туча након што су опозициони посланици поставили картонску фигуру премијера Роберта Фица у природној величини, а посланици његове партије покушали да је уклоне.

Туча за коју опозиција тврди да је била "подгрејана алкохолом" избила је око поноћи током маратонске дебате око гласања о неповерењу влади премијера Фица, а видео снимак објавили су словачки медији, пренео је АП.

Опозициони посланици су поставили картонску фигуру премијера, у природној величини, испред говорнице како би исмејали Фица, пошто су премијер и посланици из његове партије Смер-социјална демократија изашли из сале након око сат времена дебате.

Неколико сати касније, један посланик Смера дошао је како би уклонио фигуру, што је подстакло посланика опозиције Игора Матовича да узвикне "Остави је, то је моја својина".

Матович је затим потрчао за колегом из Смера и задао први ударац, према видео снимку објављеном на веб сајту дневника СМЕ.

Туча се затим проширила и неколико посланика Смера ударили су Матовичевог колегу Јозефа Вискупича из опозиционе партије Обични људи.

"Пет посланика Смера који су ме напали синоћ су очигледно били пијани", рекао је Вискупич данас новинарима. Фотографије флаша, углавном вина, објавили су бројни словачки медији.

Званичници партије Смер су демантовали да су њихови посланици пили.

Опозиција је предложила гласање о неповерењу влади премијера Фица, због његове намере да у потпуности преузме контролу над делом највећег произвођача гаса у земљи СПП.

Опозиција сматра да ће Фицо гурнути СПП дубље у дуг, у покушају да задржи ниже цене како би привукао бираче. Аналитичари наводе да гласање о неповерењу Фицовој влади осуђено на неуспех с обзиром на већину од 83 посланика коју има у парламенту, који броји 150 места.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи