Ирак, напади на полицију и цивиле

Најмање 32 људи погинуло, а десетине је рањено, у нападима широм Ирака. Међу погинулима и цивили и полицајци, као и један званичник.

У нападима у Ираку данас је погинуло најмање 32 људи, укључујући неколико цивила који су страдали када су експлодирали аутомобили бомбе у Багдаду, саопштили су безбедносни и медицински званичници.

Најтежи напад догодио се у Фалуџи, на западу Ирака, где претежно живе сунити, када су три бомбаша самоубице напала полицијску станицу усмртивши најмање осам људи, саопштила је полиција. 

У близини града Мосула, на северу Ирака, наоружани нападачи су напали из заседе возило са ненаоружаним полицајцима и почели да пуцају на њих из митраљеза, преноси АФП.

Шест полицајаца је погинуло у том нападу, а два су тешко рањена.

Током вечери је експлодирало пет аутомобила бомби у различитим деловима Багдада, укључујући централни и североисточни део престонице.

У тим експлозијама је погинуло најмање 16 људи, углавном цивила, а рањено 50 особа, навели су извори.

Раније данас један званичник је убијен у Багдаду, док је војник страдао западно од Мосула од експлозивне направе, додали су извори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи