Читај ми!

Ухапшен портпарол Муслиманске браће

Главни човек за контакт Муслиманске браће са светским медијима, Гехад ел Хадад ухапшен заједно са двојицом челника тог покрета. Хадад оптужен за подстицање на убиство демонстраната.

У најновијој серији хапшења високорангираних чланова покрета Муслиманска браћа, после државног удара у Египту од 3. јула, ухапшен је портпарол Муслиманске браће Гехад ел Хадад, саопштили су безбедносни извори.

Главни човек за контакт Муслиманске браће са представницима светских медија, Хадад оптужен је за подстицање убиства демонстраната. Ухапшен је заједно са још двојицом челника Муслиманске браће у стану у Каиру.

Хадад је био шеф Кабинета Хаирата ел Шатера, заменика лидера Муслиманске браће и сина Есама ел Хадада, помоћника свргнутог исламистичког египатског председника Мухамеда Мурсија, преноси Ројтерс.

Раније данас египатски суд је замрзнуо имовину неколико лидера Муслиманске браће у оквиру акције војних власти на слабљењу тог исламистичког покрета.

Судске мере су предузете против лидера покрета Мухамеда Бадија и његова два заменика Хаирата ел Шатера и Рашада Бајумија, као и против вође селафиста Хазема Абу Исмаила и верског проповедника Сафвата Хигазија.

Они се од раније налазе у притвору, пошто су оптужени за подстицање убиства демонстраната - Мурсијевих противника, у серији хајки против лидера Муслиманске браће после недавне промене власти у Египту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи