Читај ми!

Аустрија, убијена три полицајца

Тројицу полицајаца и возача хитне помоћи из ватреног оружја убио je један ловокрадица у Анабергу у централној Аустрији. Нападач забарикадиран на пољопривредном имању.

Један 55-годишњи аустријски предузимач, осумњичен да је ловокрадица, убио је три полицајца и једног возача Хитне помоћи.

Министарство унутрашњих послова саопштило је данас после подне да је један полицајац за којег се сматрало да је таоц, убијен.

Његово тело је пронађено приликом продора полиције на пољопривредно имање на коме се забарикадирао.

Он је током ноћи на територији покрајине Доња Аустрија убио два полицијаца и возача Хитне помоћи, потврдио је портпарол полиције у Доњој Аустрији Јохан Баумшлагер.

Полиција је током ноћи била обавештена да је један ловокрадица, познат властима, поново у лову, а на основу те информације затворен је један пут, а два припадника специјалне јединице полиције Кобра зауставили су у близини места Анаберг возило осумњиченог.

Специјална јединица укључена је у ову акцију пошто се већ годинама води борба против ловокрадица у овом крају. Возач аутомобила одмах је, према речима портпарола полиције у Доњој Аустрији Јохану Баумшлагеру, отворио ватру на припаднике Кобре.

Један полицајац је погођен, који је подлегао повредама у болници, а за време указивања помоћи од стране хитне помоћи ловокрадица је упуцао и возача хитне помоћи, којег је усмртио на лицу места.

Такође је и други полицајац повређен у оружаном окршају.

Ловокрадица је успео да побегне пешице до једне раскрснице, где је стајала полицијска патрола, на коју је одмах отворио ватру.

Том приликом је један полицајац убијен, а његов колега је узет као талац. Полицијским колима ловокрадица, са таоцем, одвезао се до свог пољопривредног имања у месту Гросприл код Мелка, где се забарикадирао.

Према полицији, он поседује велику количину муниције, а полиција је са око стотину чувара реда опколила имање. Полиција је потврдила да је осумњичени у више наврата пуцао на свом имању, и није желео да прихвати контакт са полицијом. Полиција је на имање довукла и тешку механизацију, оклопна возила.

Полиција је истакла да је ловокрадица један мушкарац који живи сам, ловац, који поседује легално наоружање.

Он до сада није био познат полицији, али се сада испоставило да је он ловокрадица који већ годинама илегално лови у региону.

Приликом упада на посед полиција је пронашла полицијски ауто, а у њему леш полицајца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи