Невреме у Јапану, Мексику и САД

Тајфуни и урагани погодили Јапан, обале Мексика и државу Колорадо. Због олује која се приближава нуклеарки Фукушима евакуисано 300.000 људи.

На више страна света људи се боре са временским неприликима - тајфун је погодио централни део Јапана, тропска олуја и ураган обале Мексика док се Колорадо данима суочава са поплавама.

Због тајфуна "Ман-ји" скоро 300.000 јапанских домаћинстава морало је да се евакуише и страхује се да би олуја могла да погоди и оштећену нуклеарку Фукушима, пренела је агенција АФП.

Четири особе су нестале, најмање 65 људи је повређено и више од 860 кућа је поплављено, јавила је јапанска државна телевизија НХК.

Тропска олуја "Мануел" погодила је обале Мексика у недељу, док је ураган "Ингрид" протутњао источним мексичким савезним државама изазвавши пљускове, одроне и поплаве у којима је најмање 21 особа изгубила живот.

На хиљаде људи је евакуисано у Мексику, најмање 11 људи погинуло је у летовалишту Акапулко.

Лука и међународни аеродром у Акапулку су затворени, као и аутопут који повезује Мексико Сити и Акапулко, због поплава и одрона у југозападној држави Гереро.

У савезној америчкој држави Колорадо јаки пљускови успорили су потрагу за око 500 несталих људи, после неколико дана обилних поплава.

Многе куће су оштећене, као и телефонске линије, а дошло је и до нестанка електричне енергије.

Више хиљада људи је у тој америчкој држави евакуисано због јаких падавина које су поплавиле путеве и многе домове, а најмање шест људи је изгубило живот.

Амерички председник Барак Обама прогласио је у Колораду велику катастрофу и наредио да се пружи федерална помоћ у тој држави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи