Колорадо, припреме за нови талас падавина

Пет особа страдало, стотине нестале, а на хиљаде житеља евакуисано услед поплава у Колораду. Нови талас обилних падавина и поплава очекује се у току дана.

Савезна америчка држава Колорадо, у којој је у поплавама од среде настрадало пет особа, стотине нестале, а на хиљаде житеља евакуисано, припрема се за нови талас обилних падавина и поплава прогнозиран за данас.

Спасилачке екипе, потпомогнуте хеликоптерима, настављају да трагају за несталима, којих је скоро 600 у само два округа, иако званичници сматрају да засад нема информација о толиком броју људи зато што су многи предајници за мобилну телефонију оштећени у невремену.

Око 350 људи се води као нестало у округу Лаример, док је у суседном округу Болдер нестала 231 особа, јавио је АФП.

Би-би-си пише да су ангажовани и припадници Националне гарде како би угроженом становништву доставили храну и воду, а власти истичу да ће акција спасавања људи који се налазе у подручјима која су потпуно одсечена поплавама потрајати неколико дана.

У граду Болдер, где су раније биле потврђене четири жртве, страдала је још једна особа - 60-годишња жена коју су однеле поплавне воде, а званичници истичу да ће број жртава по свој прилици бити знатно већи.

Председник САД Барак Обама прогласио је стање велике непогоде у Колораду и наредио је да се у ту државу упути федерална помоћ.

Неколико хиљада људи већ је евакуисано из угроженог подручја, где се данас очекују нове обилне поплаве и падавине.

Количина кише која је у Колораду пала за само неколико дана једнака је месечном билансу падавина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи