Индија тестирала ракету великог домета

Успешан тест индијске ракету "Агни 5", која може да носи нуклеарну бојеву главу на даљину од 5.000 километара.

Индија је успешно тестирала ракету "Агни 5", која може да носи нуклеарну бојеву главу на даљину од 5.000 километара и да досегне велике кинеске градове као што су Пекинг и Шангај.

Ово је, како се наводи, друго узастопно лансирање ракете "Агни 5" које је било успешно.

Портпарол индијске Организације за истраживање и развој одбране Рави Гупта рекао је да је данашњим лансирањем пројектил доведен корак ближе укључивању у арсенал оружаних снага Индије, а то би се могло десити 2014. или 2015. године.

Пројектил има домет од 5.000 километара, а први пут је успешно тестиран у априлу.

Развој овог оружја тумачи се као успешно настојање Индије да парира регионалној доминацији Кине и да постане азијска војна сила.

Кина је за сада далеко испред Индије у ракетној технологији, пошто њене ракете могу да достигну било коју тачку у Индији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи