Неуспела "сајбер" пљачка банке

Четворица мушкараца у Британији ухапшена због покушаја пљачке банке преузимањем контроле над њеним компјутерским системом.

Британска полиција подигла је оптужницу против четворице мушкараца који су покушали да опљачкају банку преузимањем контроле над њеним компјутерским системом.

Полиција је саопштила да су осумњичени ухапшени када је лажни инжењер покушао да у експозитури шпанске Сантандер банке инсталира специјални "миш", који се иначе користи за истовремену контролу више компјутера.

Детективи су навели да су на тај начин они могли да "из даљине преузму контролу над компјутером банке", пренела је агенција АП.

Сантандер банка је саопштила да нико од њихових запослених није учествовао у планирању пљачке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи