Читај ми!

Иран не одустаје од нуклеарног програма

Председник Ирана Хасан Рохани рекао да Иран не одустаје од права на нуклеарни програм. Ускоро наставак преговора о обогаћивању уранијума у Ирану, чији је циљ, како сматрају западне земље, производња атомског оружја.

Иран неће одустати од свог права на развој нуклеарног програма, рекао је ирански председник Хасан Рохани. 

"Наша влада неће одустати од права Ирана када је реч о нуклеарном програму", рекао је Рохани, а пренела иранска новинска агенција Мехр

Крајем септембра у Њујорку треба да се састану висока представница ЕУ за спољну политику Кетрин Ештон и ирански шеф дипломатије Мухамад Џавад Зариф, како би поново били покренути преговори о спорном иранском нуклеарном програму.

Пошто је у јуну изабран за председника Ирана, Рохани, који припада умереној струји у Ирану, изјавио је да са великим силама жели да води "озбиљне преговоре без губљења времена", као и да је спреман на већу транспарентност.

Он је и тада рекао да Иран неће одустати од својих "неоспорних" права, посебно од права на обогаћивање уранијума, што посебно забрињава Запад, који сматра да је циљ стварање нуклеарног оружја.

Ирански председник је истакао и да Запад треба да схвати да "ништа неће постићи" уценама и притисцима.

Рохани је додао да ће после састанка Ештонове и Зарифа разговори о иранском нуклеарном програму бити настављени између Техерана и групе 5+1 (САД, Русија, Кина, Француска, Велика Британија и Немачка).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи