Читај ми!

Ваздушни удари на Дамаск

Погинуло најмање 25 људи, међу којима и 12 деце у нападу Асадових ваздушних снага на побуњеничке квартове Дамаска и једно село на североистоку Сирије, наводе активисти за људска права. Државна новинска агенција тврди да су побуњеници испалили минобацачке пројектиле на аутобуску станицу у предграђу Дамаска, када је погинуло четворо, а рањено 20 људи.

У бомбардовању побуњеничких квартова главног града Дамаска и једног села на североистоку Сирије, које су извеле снаге сиријског режима, погинуло је најмање 25 људи, међу којима и 12 деце, навели су активисти за људска права.

Према сиријској Опсерваторији за људска права, најмање 16 људи, укључујући и две жене и троје деце, погинуло је у бомбардовању побуњеничких области у претежно курдском селу Хадад.

У другом ваздушном удару на један кварт у Дамаску погинуло је најмање деветоро деце, саопштила је Опсерваторија.

Државна новинска агенција САНА пренела је да су "терористи" испалили минобацачке пројектиле на једну аутобуску станицу у предграђу Дамаска - Џарамани, а у нападу је погинуло четворо, а рањено 20 људи. Иначе, сиријски режим терористима назива оне који желе да свргну режим Башара ел Асада.

Имајући у виду да су му се копнене снаге осуле, Асадов режим највише се ослања на ваздушне нападе у покушају да уништи побуњеничка упоришта. Међутим, на њиховој мети су често насељене области, што је изазвало оштру критику међународне заједнице.

Организација за заштиту људских права Хјуман рајтс воч у прошлонедељном извештају оптужила је сиријску владу да је починила ратне злочине неселективним и често намерним бомбардовањем цивила, убивши на тај начин најмање 4.300 људи од прошлог лета.

У Сирији већ више од две године траје сукоб између владиних снага и њених противника, који је у међувремену прерастао у грађански рат, а према проценама УН, до сада је убијено више од 70.000 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи