Читај ми!

Хапшења на годишњицу протеста "Окупирај"

На годишњицу формирања покрета "Окупирај" полиција у Њујорку ухапсила више од 100 чланова покрета, од око 1.000, колико се окупило у близини парка Зукоти.

Полиција у Њујорку ухапсила је 124 члана покрета "Окупирај", који су прву годишњицу формирања тог антикорпоративног покрета желели да обележе поновним заузимањем парка преко пута Вол Стрита.

Како јављају агенције, у близини парка Зукоти окупило се око 1.000 демонстраната, са намером да обележи годишњицу формирања покрета.

Јаке полицијске снаге рано јутрос су распоређене око парка, а по ободима је била постављена ограда, јер се претпостављало да ће на годињицу бити органозивани протести.

Полицајци су од почетка радног времена насумично легитимисали пролазнике и људима који не станују или не раде у том кварту није био дозвољен пролаз.

Због тога је више стотина људи демонстрирало у околним улицама вичући полицајцима: "Коме ви служите, кога штитите". Више људи је ухапшено, али полиција није примењивала силу.

Припадници покрета "Окупирај" прошле године су направили камп насеље у парку Зукоти, да би их на крају полиција приморала да оду.

Покрет "Окупирај" захтева радикалну реформу финансијског и банкарског ситема који, како тврде, фаворизује један одсто светске популације на раучн преосталих 99 одсто.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи