Читај ми!

Америчко-јапански штит

Амерички и јапански званичници сагласили се о постављању новог ракетног одбрамбеног система у Јапану, рекао амерички министар одбране. Циљ - заштита од севернокорејских ракета. Локација још непозната.

Амерички министар одбране Леон Панета изјавио је да су се амерички и јапански званичници сагласили о постављању новог ракетног одбрамбеног система у Јапану.

Локација нове, друге по реду заједничке инсталације, није још одређена, а само је познато да ће бити на југу земље, али не у Окинави, пренела је агенција АП.

Радарски систем има за циљ заштиту региона пред претњама севернокорејских ракета и не односи се на Кину. САД већ имају сличан радарски систем за рано упозоравање на бродовима у Азији и на Пацифику.

Нови ракетни одбрамбени систем биће ефикасан и у заштити САД од Северне Кореје, рекао је Панета новинарима у Токију.

Севернокорејске балистичке ракете представљају претњу безбедности у азијско-пацифичком региону јер постоји ризик од ерупције конфликта на подељеном Корејском полуострву као и због тајног нуклеарног програма Северне Кореје.

Северна Кореја је извела лансирање ракете дугог домета у априлу, упркос забрани Уједињених нација. Јапан већ неколико година блиско сарађује са САД на ракетном систему одбране.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи