Читај ми!

Иранска гарда на тлу Сирије

Припадници иранске Револуционарне гарде присутни на тлу Сирије у мисији која није војног карактера, каже главнокомандујући иранских елитних снага Мухамед али Џафари. Иран ће се војно укључити уколико Сирија буде нападнута споља, каже ирански командант.

Главнокомандујући копнених снага иранске Револуционарне гарде генерал мајор Мухамед Али Џафари рекао је да се припадници елитних иранских трупа налазе се у Сирији пружајући помоћ која није војног карактера.

Према његовим речима, упркос томе што присуство припадника Гарде у Сирији није војног карактера, Иран би могао да се укључи војно уколико Сирија буде нападнута споља.

Изјава иранског команданта је прво званично признање неког високог званичника да је Иран војно присутан на терену у Сирији, где већ годину и по дана бесни грађански рат.

Западне земље и сиријске опозиционе групе оптужиле су Иран да пружа помоћ у оружју и другим услугама сиријским оружаним снагама. Такође се сумњало да су иранске војне снаге на тлу Сирије.

Техеран је то, до сада, званично демантовао.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи