Читај ми!

Бомбашки напад у Пакистану

У експлозији бомбе у северном Пакистану погинуло најмање 14 људи. Међу погинулима су и три жене.

Четрнаест људи је погинуло, а десет је рањено данас у бомбашком нападу на један мини бус у једној племенској области на северо-западу Пакистана, близу границе са Авганистаном, саопштила је полиција.

Експлозија се догодила у граду Џандол у округу Бас Дир, близу долине Сват, где је пакистанска војска пре две године почела офанзиву против талибана.

"Четрнаест особа, међу којима три жене, убијено је, а још десет људи је рањено када је експлодирала бомба активирана из даљине", рекао је агенцији Франс прес званичник локалне полиције Фарман Кан.

За сада нико није преузео одговорност, али како наводи Франс прес, у  региону у којем је извршен напад налази се велики број авганистанских и пакистанских талибана повезаних са Ал Каидом.

Фарман Кан је казао да је сигуран да су напад извршили талибани, пошто је аутомобил који је био мета напада превозио људе за које се знало да подржавају пакистанску владу.

Талибани су честа мета америчких ваздушних напада, што влада у Исламабаду сматра непоштовањем суверенитета Пакистана. Вашингтон, међутим, нема намеру да престане с таквим нападима, чији је циљ спречавање талибана и припадника Ал Каиде да организују нападе у Авганистану и у земљама Запада, наводи Франс прес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи