Читај ми!

У САД ухапшен терориста тинејџер

Младић из Чикага ухапшен због планирања и покушаја терористичког напада. Агенти ФБИ ухапсили га у тренутку када је испред једног бара покушао да активира лажни експлозив који су му потурили.

Један осамнаестогодишњак из америчке државе Илиноис ухапшен је због покушаја терористичког напада на бар у центру Чикагу, који је спречио Федерални истражни биро (ФБИ), користећи прикривене иследнике.

Адел Дауд (18), амерички држављанин, налазио се под присмотром Еф-Би-Аја од маја, када су два прикривена иследника ступила у контакт са њим, пошто је на интернету поставио материјал о насилном џихаду и убиствима Американаца.

Од краја маја до средине јуна, тајни агенти су комуницирали са Даудом, а он изразио заинтересованост да учествује у џихаду против САД.

Агенти су у јуну Дауда упознали са наводним рођаком једног од њих, рекавши му да је то терориста који живи у Њујорку.

Према наводима тужилаштва, Дауд је од јуна до септембра направио листу од 29 потенцијалних мета, укључујући војне регрутне центре, барове и места која су туристичке атракције у Чикагу.

Дауд се прексиноћ састао са прикривеним иследником за кога је мислио да је његов саучесник, одвезавши се колима до бара у центру града. Током доласка у центар, Дауд се у колима помолио да напад успе и да много људи буде убијено, навело је Тужилаштво.

Он је након тога узео џип у коме се налазио лажни експлозив који је подметнуо ФБИ и одвезао га до улаза бара.

Дауд се потом, заједно са прикривеним иследником, удаљио један блок зграда даље и покушао да активира експлозив путем даљинског управљача, при чему је ухапшен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи