Читај ми!

Чешка увела прохибицију

Продаја пића са више од 20 одсто алкохола привремено забрањена у Чешкој. Повод за забрану је тровање јефтиним вештачким жестоким пићима од којих је у тој земљи последњих дана умрло 19 људи. Ухапшено двоје људи и заплењено 400 литара илегалног алкохола.

Пошто је од тровања јефтиним вештачким жестоким пићима у Чешкој последњих дана умрло 19 особа, Влада је одлучила да уведе привремену прохибицију и забранила продају пића са више од 20 одсто алкохола.

Забрана ће трајати барем неколико недеља, а односи се на све продавнице, ресторане и хотеле, а обавештење је објављено и на националној телевизији.

Министар здравства Леош Хегер рекао је да власти истражују како је дошло до производње и стављања у промет велике количине алкохолних пића, углавном вотке и рума, са високим процентом метил-алкохола, преноси портал иднес.цз.

Цена пића била је ниска, а могла је да се купи у већем броју продавница и киоска.

Чешка полиција ухапсила је двојицу људи и запленила 400 литара илегалног алкохола. Осумњичени су ухапшени у североисточном делу Чешке, у граду Злин, где је и већина жртава живела, преноси АП.

Полиција је у једној гаражи пронашла и око 500 боца и два бурета са илегалним алкохолом.

Двадесетак људи је и даље у болници због тровања, а неки од њих су у критичном стању.

Према чешким стручњацима, у питању је најгори случај тровања алкохолом у тој земљи за најмање три деценије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи