Читај ми!

Карабеговић планирао напад на сиднејску оперу?

Током претреса исламског центра "Ал Фуркан" у Мелбурну, аустралијска полиција ухапсила је Аднана Карабеговића, који је после тога оптужен за планирање терористичког напада. Код Карабеговића пронађена и одређена количина наоружања, као и магазин на чијој насловници је била зграда опере у Сиднеју.

Полиција у Мелбурну саопштила је да је ухапсила Аднана Карабеговића (23) током претреса исламског центра "Ал Фуркан" и да је против њега подигнута оптужница за прикупљање документације у вези са припремом терористичког напада.

Карабеговић, чија је адреса у месту Офисер у близини Мелбурна, оптужен је по четири тачке које га терете за прикупљање докумената који имају веза са планирањем напада, у првом реду, са ангажовањем особе за напад, те помоћ при терористичком нападу.

Карабеговић је ухапшен у акцији аустралијске полиције, која је само током ноћи између среде и четвртка извела 11 претреса. Наводно су током тих претреса пронашли и УСБ меморију на којој се налазе насилни екстремистички материјали, а пронађена је и одређена количина наоружања.

Према писању аустралијског листа Хералд сан, код Карабеговића су пронађени и примерци Ал Каидиног магазина Инспајер, на чијој насловници се нашла и једна од највећих аустралијских знаменитости - Опера у Сиднеју.

Аустралијска федерална полиција у заједничкој акцији с полицијом државе Викторија, извела је у четвртак ујутро и 12. претрес, а све у потрази за наоружањем, компјутерском опремом и терористичком документацијом.

Карабеговић, који се тренутно налази у притвору, није поднео захтев за кауцију, а приликом кратког појављивања пред судом у Мелбурну, одређен му је даљи притвор. Његово следеће саслушање заказано је за 6. децембар.

Иначе, када је судија Јелена Поповић затражила да устане пред крај саслушања, Карабеговић је то одлучно одбио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи