Експлозијe у електрани у Холандији

Осам особа од којих једна теже повређене су у више експлозија у гасној електрани Нуон у Холандији.

У више експлозија у гасној електрани Нуон, у Холандији, осам особа је повређено, од којих најмање једна теже, рекли су безбедносни извори.

"Била је једна већа експлозија и неколико слабијих. Људи су повређени. Дошло је до мањег пожара на инсталацији, али он је угашен", рекла је портпаролка холандских безбедносних снага у региону Кенемерланд.

Портпарол постројења Нуон, које је у власништву шведске компаније "Ватенфал", рекао је да је само једна експлозија одјекнула око 6.30 по централноевропском времену, у тренутку када су запослени радили на мрежи кроз коју пролази струја високог напона, јавила је агенција Франс прес.

Према речима тог портпарола, у експлозији је повређено осам особа које су одведене у болницу, где је задржано четворо људи због даљег испитивања.

Он је додао да је једна особа теже повређена у постројењу које се налази у граду Велсен Норд, 30 километара западно од Амстердама.

Портпарол је прецизирао да се екплозија у комплексу Нуон, који чине два постројења, догодила у постројењу које тада није радило.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи