Читај ми!

Самоубилачки напад у Истанбулу

У самоубилачком нападу на полицијски комесаријат на периферији Истанбула погинуо један полицајац, а неколико особа повређено. Нико, за сада, није преузео одговорност за напад.

Један полицајац је убијен а неколико особа је тешко повређено у самоубилачком нападу на полицијски комесаријат на периферији Истанбула, јавила је турска агенције Анадолија.

Напад се, како преносе медији, догодио у популарном истанбулском кварту Гази, упоришту курдских организација и екстремне левице.

Најмање пет особа је тешко повређено и у критичном је стању, навела је телевизија НТВ и додала да је полиција стигла на место напада и да стижу бројна возила хитне помоћи.

Повређени су пребачени у оближњу болницу, а болнички званичници апелују грађане да добровољно дају крв.

Нико за сада није преузео одговорност за напад, до кога је дошло у тренутку све већи сукоба између снага безбедности и курдских побуњеника, припадника Курдистанске радничке партије (КРП) на југоистоку земље, где су Курди већинско становништво.

КРП, коју многе земље сматрају терористичком организацијом, бори се за незавност тог дела земља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи