Читај ми!

Русија: Асад спреман да оде

Башар ел Асад пренео представницима Москве да је, уколико Сиријци на изборима изаберу другог вођу, спреман да оде са власти, саопштио заменик шефа дипломатије Русије Михаил Богданов.

Заменик министра спољних послова Русије Михаил Богданов рекао је да је председник Сирије Башар ел Асад пренео представницима Москве да би био спреман да оде са власти уколико Сиријци на изборима изаберу другог вођу.

Француски лист Фигаро цитирао је Богданова, након што се он састао са сиријским дисидентима у Паризу, да је сиријски режим још јак и да га подржава значајан део становништва који се боје оних који би дошли на власт.

"Асад нам је то лично рекао. Али, не знам колико је он био искрен", рекао је Богданов.

"Он нам је међутим јасно рекао да уколико га народ не жели, и уколико на изборима одабере другог вођу, да ће отићи с власти", заменик руског шефа дипломатије.

Тлас: Опозиција може сама да свргне Асада

Најистакнутији сиријски дезертер генерал Манаф Тлас, који је земљу напустио уз помоћ француских агената, изјавио је да се противи било каквој војној интервенцији у својој земљи јер сматра да опозиција самостално може да свргне Башара ал-Асада, пренео је АФП.

Генерал Тлас, који је први дезертирао из најближег Асадовог окружења, изјаву је данас дао за француску ТВ станицу БФМ. "На сиријском народу је да самостално избори историјску победу", рекао је он, додајући да војна интервенција не може да донесе решење за сукоб који је почео марта 2011. године.

"Сиријски народ је способан да се самостално ослободи. Не желимо да нас ослободи Француска или САД или нека друга земља", рекао је генерал и додао да је помоћ са стране ипак потребна.

"Сиријском народу не треба бити ускраћена победа, њима треба дати подршку, помоћ, оружје", рекао је Тлас додајући да верује да је сиријски режим "спреман да искористи све врсте оружја" против сиријске опозиције, укључујући и хемијско.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи