Читај ми!

Одложено суђење Сејфу ел Исламу

Хапшење зета Муамерс ел Гадафија, Абдулаха ел Сенусија, одложило почетак процеса против Гадафијевог сина Сејфа ел Ислама за пет месеци.

Суђење сину бившег либијског лидера Моамера Гадафија за ратне злочине биће одложено за пет месеци, укључујући и кључно сведочење недавно ухапшеног Гадафијевог зета и бившег шефа обавештајне службе.

Либијски званичници су прошлог месеца саопштили да ће суђење Сејфу ел Исламу почети у септембру, али је хапшење првог човека обавештајне службе Гадафијевог режима Абдулаха ел Сенусија прошле седмице одложило почетак процеса.

"Спремни смо да судимо Саифу ал-Исламу овог месеца, али после изручења Сенусија Либији, нове информације ће угледати светлост дана због чега ћемо одложити почетак суђења за пет месеци", изјавио је званичник Милад ел Зинтани из канцеларије тужиоца.

Нове либијске власти упорне су у намери да суде члановима Гадафијеве породице и његовим присталицама у земљи како би показали да ће сви они који су подржавали његов останак на власти 42 године бити зато кажњени, оценила је агенција Ројтерс.

Активисти за заштиту људских права, стога, страхују да ће суђење и Гадафијевом сину и његовом бившем шефу обавештајаца бити неправедно и да неће испунити међународне стандарде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи