Читај ми!

Серија напада у Ираку

У више напада и експлозија широм Ирака погинуло најмање 71, а повређено 250 особа. На мети нападача циљеви у Киркуку, Самари, Басри и Курмату.

Најмање 71 особа је погинула, a 250 повређено у серији напада на ирачке снаге безбедности широм Ирака, нови је биланс жртава. Данашњи дан је најсмртоноснији дан у Ираку од 16. августа, када су у тој земљи погинуле 82 особе.

У нападима је погођен и почасни конзулат Француске у граду Насирија, око 300 километара јужно од Багдада, када је у близини експлодирала бомба постављена у једном аутомобилу. У тренутку експлозије, конзул Француске није био у згради, али како је наведено на сајту општинских власти, погинула је једна особа, а једна је рањена.

У истом граду су у експлозији аутомобила преко пута једног хотела погинуле две особе.

Четрнаест особа је погинуло, а 60 је рањено када су на југу земље у близини маузолеја шиитског имама Али ел-Шаркија јутрос екплодирале две бомбе.

Прошле ноћи је непозната група људи отворила ватру на војни контролни пункт близу града Балада, удаљеног 70 километара северно од Багдада. Припадници војске су потом кренули на лице места, али је у експлозији бомбе на путу којим су долазили погинуло 11 војника.

Неколико сати касније у експлозији аутомобила-бомбе код северног града Киркук погинуло је седам полицијских регрута и 17 је рањено. Мета напада били су регрути који су чекали у реду да се пријаве за посао у државној нафтној компанији. Сви регрути су били сунитски муслимани, јавила је агенција Асошиејтед прес.

У центру Киркука су у два напада погинуле још три особе, а више од 70 је рањено.

У Басри су погинуле три особе, а повређено најмање 20, а напади су изведени и у градовима Туз Хурмату, Тал Афар, Самара, Таџи и Бакуба. Нико за сада није преузео одговорност за нападе, мада су снаге безбедности честа мета напада огранка Ал Каиде у Ираку, која је најавила офанзиву како би повратила упоришта из којих је протерана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи