Читај ми!

Клинтон номиновао Обаму

Бивши амерички председник Бил Клинтон званично номиновао Барака Обаму за кандидата Демократске партије за председника САД. Сви који желе земљу у којој богатство и одговорност деле сви, треба да гласају за Обаму, поручио Клинтон.

Барака Обаму је за кандидата Демократске партије за председника Сједињених Америчких Држава и званично номиновао бивши амерички председник Бил Клинтон.

Клинтон је говорио другог дана Демократске националне конвенције, и оценио да ниједан председник не би био у стању да за само један мандат исправи све грешке у привреди које су иза себе оставили републиканци.

"Ситуација се поправља и ако будете обновили његов уговор осетићете то", поручио је Клинтон бирачима.

АП преноси да је Демократска партија одлучила да позове Клинтона да формално објави номинацију Обаме за други мандат, јер Американци њему верују као председнику који је водио земљу од кризних времена до просперитета, а нарочито јер има добар рејтинг међу белим мушкарцима који су наклоњени републиканцу Миту Ромнију.

"Обама је човек смирене спољашњости који изгара за Америку изнутра", рекао је Клинтон и нагласио да је Обама поставио основу за модернију, боље балансирану привреду иако је почео од економије која је била у слабијем стању од оне коју је он наследио деведесетих година.

Нико није могао да у потпуности поправи штету коју је он затекао за само четири године, рекао је Клинтон.

"Сви који желе земљу у којој богатство и одговорност деле сви, треба да гласају за Обаму, а они који желе друштво у коме само победници имају све, треба да гласају за републиканце", нагласио је Клинтон.

Бивши председник САД Бил Клинтон је свој наступ на конвенцији завршио загрљајем са Обамом, који се први пут појавио на овогодишњој конвенцији.

Делегати су на конвенцији потврдили номинацију, а Обама треба да им се обрати вечерас када ће званично прихватити кандидатуру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи