Експлозија у фабрици у Индији

Најмање 40 особа је погинуло, а 60 повређено у експлозији у фабрици пиротехничких средстава у граду Сивакаси, на југу Индије. Иако је дан пре несреће фабрици суспендована дозвола за рад, руководоство је илегално наставило производњу.

У експлозији која се догодила у фабрици пиротехничких средстава у граду Сивакаси, на југу Индије, најмање 40 особа је погинуло, а 60 повређено, саопштила је полиција.

Пожар након експлозије трајао је сатима пошто ватрогасци и спасиоци најпре нису могли да уђу у зграду у којој су одјекивале експлозије петарди и других средстава, изјавио је званичник полиције Наџмул Худа, преноси АП.

Он је додао да су власти дан пре несреће суспендовале фабрици дозволу за рад због многих безбедносних пропуста, али да је руководоство илегално наставило производњу.

Над фабриком се и даље уздиже облак дима који се протеже и у друге делове града који важи за средиште индијске пиротехничке индустрије.

Сивакаси, у коме је смештено око 700 фабрика пиротехничких средстава, бележи врхунац у производњи с обзиром да се приближава сезона фестивала, укључујући и манифестацију Дивали или фестивал светла, који се прославља уз мноштво ватромета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи