Читај ми!

Гадафијев зет изручен Либији

Мауританија изручила Либији Гадафијевог зета и шефа обавештајних служби Абдулаха ел Сенусија. Једног од најближих Гадафијевих сарадника тражи и Међународни кривични суд. Сенусија тражи и Француска. Главна оптужба - масакр у затвору Абу Салим 1996. године када је убијено више од 1.200 особа.

Абгулах ел Сенуси, шеф Гадафијевих обавештајаца, изручен је Либији где ће му бити суђено за серију наводних злочина, укључујући и убиства више од 1.200 затвореника 1996. године. Сенусија тражи и Међународни кривични суд, али и Француска.

Сенуси је, после пада Гадафијевог режима, побегао у Мауританију, али су га тамошње власти ухапсиле пошто је у земљу ушао са лажним документима.

Мауританија га је изручила непуних месец дана пошто су власти те државе саопштиле да га неће изручити Либији.

Осим Либије, Гадафијевог зета тражи и Међународни суд правде због наводних злочина против човечности, као и Француска, која истражује његову улогу у обарању путничког авиона 1989. године када је убијено 170 људи.

Сенусија би радо испитали и Британци, због обарања авиона код Локербија 1988. године када је погинуло 270 особа, као и убиства полицајке Ивоне Флечер у Лондону 1984. године.

Током грађанског рата у Либији, Сенуси је, наводно, водио нападе Гадафијевих снага на Бенгази.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи