Читај ми!

Трагедија у Конгу

У серији експлозија у Бразавилу 206 мртвих, 1.500 повређених. Међу погинулима много кинеских радника. Несрећу у престоници Конга изазвао пожар у војном складишту муниције.

Најмање 206 људи је погинуло, а око 1.500 је повређено у серији експлозија које су се данас десиле у једном војном складишту у Бразавилу, престоници Конга, рекао је за АФП један европски дипломатски извор.

"У војним болницама има најмање 200 мртвих, а око 1.500 људи је повређено, лакше или теже", рекао је извор АФП-а.

За сада је у болнице пребачено 237 повређених, саопштили су званичници.

Како наводи агенција АП, експлозије су потресле Бразавил јутрос, пошто је у војном складишту избио пожар.

Од силине удара тресле су се куће у Бразавилу, а експлозија се чула и преко реке Конго у престоници суседне Демократске Републике Конго, Киншаси.

Министар одбране Шарл Захари Боаво позвао је преко националне телевизије становнике Бразавила и Киншасе да остану смирени. 

"Експлозије које сте чули не значе да је избио рат или да је дошло до државног удара. Нити значе да је у питању побуна. То је инцидент изазван пожаром у складишту муниције... У овом тренутку наши стручњаци покушавају да угасе ватру, како не би дошло до нових експлозија", рекао је Боаво.

„Неки људи су још заробљени од експлозије у својим кућама", рекао је телефоном Ројтерсу Бету Бангана, шеф протокола Кабинета председника у Бразавилу.

Како јавља Ројтерс, позивајући се на агенцију Синхуа, међу погинулим и повређеним људима су и многобројни Кинези, који у Бразавилу раде преко једне велике кинеске грађевинске компаније. 

Многи становници северног дела Бразавила, у коме је дошло до експлозија, у паници су бежали у јужни део града, а телефонске мреже су биле загушене због великог броја позива уплашених житеља престонице Конга.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи