Читај ми!

Гориво скупо и у Америци

Због иранске нафтне кризе поскупело гориво у Америци. Полиција неприпремљена на све чешће крађе на бензинским пумпама. Страхује се да би крађе могле да постану веома честе уколико цене горива наставе да расту.

Сједињене Америчке Државе су годинама биле познате по јефтином гориву, али је скок цена нафтних деривата на светском тржишту утицао и на пораст цена у тој земљи. Полиција се сада први пут суочава са нечим доскора незамисливим – крађама бензина са пумпи.

Како преноси Еј-Би-Си, у последња два месеца повећао се број крађа у којима су лопови покушали да преспу гориво са пумпи у велике канистре које су возили у специјално припремљеним комбијима.

У Америци је данас просечна цена бензина око 3,59 долара за галон (3,78 литара), што значи да за литар бензина Американци треба да одвоје око 78 динара.

Ове године цена бензина скочила је 40 центи у односу прошлу годину, што је највиша цена горива у америчкој историји.

Даља поскупљења која се најављују очигледно су довела до све чешћих крађа бензина, нечега са чиме се полиција у САД никада раније није суочавала због тога што су цене горива биле ниске.

Последњи покушај се, како наводи Еј-Би-Си, догодио пре два дана на бензинској пумпи у близини града Тампа на Флориди, када су лопови довезли комби до пумпе и из цистерни почели да пребацују гориво у спремљене канистре.

Полиција је осујетила ту крађу, али је она само једна од више десетина које су се догодиле широм Америке. Украдено гориво касније се продаје камионџијама по цени од 2,50 долара за галон. Америчка полиција страхује да ће због раста цена оваквих крађа бити све више.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи