Читај ми!

Митинг подршке Путину

Десетине хиљада људи из целе Русије присуствовало је, на московском фудбалском стадиону "Лужњики", митингу подршке руском премијеру Владимиру Путину, који је највећи фаворит на предстојећим председничким изборима.

Митингу подршке руском премијеру Владимиру Путину, који је највећи фаворит на предстојећим председничким изборима присуствовало је десетине хиљада људи из целе Русије на фудбалском стадиону "Лужњики" у Москви.

Речима "Ми смо браниоци отаџбине!" Путин се обратио својим присталицама којих, према процени полиције, на скупу под називом "Заштитимо земљу", било око 130.000 хиљада.

"Да ли волите Русију?" упитао је Путин масу, која му је одговорила гласно узвикујући "Да"!

"Нећемо дозволити никоме да се меша у наше унутрашње ствари и намеће своју вољу, јер ми имамо своју, наставио је Путин. "Ми смо нација победника! То нам је у генима!", напоменуо је Путин.

Путин није даље образлагао ове речи, али зна се да су његове присталице раније оптужиле учеснике антивладиних протеста да их плаћају Западне силе.

Путин је рекао да је његова победа на предстојећим изборима извесна, истичући да то није довољно.

"Морамо да превазиђемо многе проблеме као што су неправда, грубост државних чиновника, сиромаштво и неједнакост", поручио је Путин.

"Сањам о времену када ће сви у земљи, од великих шефова до обичних грађана, живети на исправан и поштен начин. То ће нас учинити јачим", напоменуо је највећи фаворит на предстојећим изборима.

Путин је своје обраћање закључио речима: "Битка за Русију се распламсава, али ми ћемо победити".

Митингу је претходио марш дуж обале реке Москве кроз центар града, у којем је учествовало око 30.000 Путинових присталица.

Скуп је одржан на празник Дана заштитника отаџбине. Симболика датума иде на руку организатору скупа, под чијом капом су уједињени покрети, фондови, удружења и партија Јединствена Русија.

Партија чији је Путин председнички кандидат, није у првом плану његове кампање. Аналитичари оцењују да је премијер успео да потисне асоцијацију на контроверзну победу Јединствене Русије на парламентарним изборима и да се представи као кандидат свих родољубивих Руса, без обзира на партијску припадност.

Анкете показују да на предстојећим председничким изборима Путин може да рачуна на подршку скоро 60 одсто бирача.

Сматра се да је ова манифестација, десет дана уочи председничких избора, била одговор на велика окупљања опозиције која се редовно догађају у Москви од децембра, када је на општим изборима поново победила владајућа Јединствена Русија.

У више наврата, руски режим је организаторе ових окупљања оптужио да су у служби западних земаља, тврдећи да је избор Путина 4. марта "једина гаранција стабилности и развоја Русије".

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи