Читај ми!

Шерифи желео главе сведока

Недавно осуђен у САД због планирања терористичког напада, косовски имигрант Хисен Шерифи оптужен за унајмљивање професионалног убице. Шерифи тражио да тројици владиних доушника буду одсечене главе.

Имигрант са Косова Хисен Шерифи, недавно осуђен у САД због планирања терористичког напада, оптужен је за покушај унајмљивања професионалног убице, који би убио тројицу сведока који су сведочили против њега.

Шерифи је оптужен по девет тачака да је са млађим братом и пријатељицом планирао да унајми професионалног убицу.

Према судским списима, један потказивач Федералног истражног бироа прихватио је 5.000 долара од Шерифија и обезбедио лажиране слике обезглављених лешева као потврду да је обавио посао.

Хисен Шерифи је проглашен кривим у октобру 2011. године због планирања терористичког напада у САД, а тужиоци наводе да је кратко после окончања суђења пришао једном затворенику и питао га да ли зна некога ко је вољан да убије за новац.

Шерифи је рекао том затворенику да жели да тројици владиних доушника, који су сведочили на његовом суђењу, буду одсечене главе.

Тај затвореник, осуђени дилер дроге, контактирао је одсек Еф-Би-Аја у Релију у Северној Каролини и пристао да постане поверљив владин потказивач и носи снимач.

Шерифијеви саучесници, његов млађи брат, Шкумбин Шерифи и пријатељица Невин Ели Елшиех ухапшени су прошлог месеца и оптужени у склопу сложене истраге Еф-Би-Аја. Уколико буду осуђени, прете им доживотна робија.

Шерифијева породица емигрирала је у САД са Косова 1999. године, бежећи од рата, а он је осуђен 14. јануара на 45 година затвора, због планирања напада на базу америчких маринаца у Квантику у Вирџинији и на мете у иностранству.

Случај се заснивао на сведочењима и доказима које су прикупили доушници Еф-Би-Аја од Данијела Патрика Бојда, који је прешао у ислам, а осумњичен је за везе са страним терористичким групама.

Бојд и његова два сина изјаснили су се кривима по федералним оптужбама за тероризам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи