Читај ми!

Помахнитали воз у Аргентини

Најмање 49 особа погинуло, а више од 600 је повређено када је локални воз ударио у ограду на железничкој станици у Буенос Аjресу. Око 30 људи још заробљено у олупини. Акција спасавања још траје.

У саобраћајној несрећи на железничкој станици у Буенос Аjресу, погинуло је најмање 49, а повређено више од 600 људи када је воз на градској линији ударио у ограду. Око 200 особа теже повређено.

При брзини од 20 километара на час воз је ударио у ограду на крају перона на станици у западном делу аргентинске престонице. Приликом удара уништен је предњи део мотора воза, а вагони су се сабили један у други.

Око 30 путника остало је заробљено у вагонима, који су због силине инерције улетели једни у друге.

"Још много људи остало је заробљено у возу, а њихова судбина је још увек непозната", навео је министар за саобраћај Хуан Пабло Скиави.

Према његовим речима сада је најбитније да се заробљени људи извуку на сигурно и да им се укаже медицинска помоћ.

Неки вагони су, како јављају аргентински медији, по неколико метара улетели у оне испред себе, па је извлачење људи из воза веома тешко.

Истрага је у току, а цео случај преузео је Савезни суд Аргентине.

То је најгора железничка несрећа у Аргентини од 1970, када је у судару два воза погинуло 200 људи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи