Читај ми!

Откривено осам тела

Рониоци открили осам тела у олупини "Коста конкордије". Претпоставља се да брод крије још седам жртава.

Рониоци који претражују олупину луксузног брода "Коста Конкордија" нашли су још четири тела, осим четири нађена данас пре подне у потопљеном делу брода.

Италијанска агенција за цивилну заштиту, која надзире операцију, каже да су тела примећена данас поподне, неколико сати пошто су нађена прва четири тела.

Због лошег времена, за сада су извађена само три тела - једне жене, мушкарца и детета.

Агенција Анса је пренела изјаве спасилаца који су казали да је нађено тело петогодишње Италијанке Дајане која је пошла на крстарење са оцем и чија је судбина потресла Италију.

Рониоци, у потрази за до сада непронађеним телима, претражују олупину брода на основу претпоставки преживелих где би требало трагати за несталим путницима.

На "Коста конкордији" су се налазила 4.229 путника и чланова посаде када је дошло до несреће. Претпоставља се да се у олупини налазе тела још седам особа, од 32 колико је настрадало у бродолому.

Италијански медији су раније јавили да би капетан "Коста конкордије" Франческо Скетино могао да буде осуђен на укупно 2.500 година затвора, ако буде проглашен кривим за изазивање бродолома, вишеструко убиство и превремено напуштање брода.

На десетине преживелих путника тужило је компанију "Коста крочере" у чијем власништву је била "Коста конкордија", захтевајући одштету и од њој партнерске америчке компаније са седиштем на Флориди.

Њих 39 преживелих је у уторак на Флориди допунило тужбу са одштетним захтевом у коме траже да им се исплати више од пола милијарде долара. Компанија "Коста крочере" је понудила да исплати сваком путнику по 11.000 евра одштете и додатне трошкове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи