Читај ми!

Либија у пламену, поново

Више од 50 цивила погинуло у протекла 24 сата у племенским окршајима у јужној Либији, саоштили су радници Црвеног полумесеца. Стамбено насеље у граду Куфра нападнуто аутоматским оружјем, ракетама и минобацачима.

Либију после Моамера Гадафија и даље потресају племенски сукоби, у којима је у последњих 24 часа погинуло више од 50 цивила, саопштили су радници Црвеног полумесеца.

На стамбено насеље у пустињском граду Куфра на југу земље отворена је ватра аутоматским оружјем, ракетама и минобацачима, од које је убијено и рањено десетине људи. Стотине породица беже ка градовима на северу, јавља АП.

Према изворима у сукобљеним племенима Тобу и Зваи, у последњих десет дана, више од сто људи погинуло у жестоким сукобима, преноси АФП.

"Под опсадом смо још од прошле недеље. Од почетак сукоба 113 наших људи је погинуло, укључујући шесторо деце, каже вођа племена Тобу Иса Абделмахид, додајући да је 241 припадник племена рањен.

Иначе, племе Тобу се у прошлогодишем конфликту борило на страни побуњеника, а Абделмахид је био задужен да надзире југоисточну границу Либије.

Портпарол локалног савета Куфре Јунус Зваи тврди да је погинуло најмање 20 припадника племена Зваи, док их је 40 рањено.

"Припадницима племена Тобу помажу страни елементи из Чада и Судана. Ухапсили смо борце из тих земаља", напомиње Зваи.

Више од недељу дана трају сукоби традиционално ривалских племена Зваи и Табу у граничној области Либије, Чада и Судана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи