"Неустрашиви" Ле Пен на Палама

У време кад је за Радованом Краџићем трагао Хашки трибунал, бивши председник француског Националног фронта Жан-Мари ле Пен састао се са бившим вођом босанских Срба. Ја се састајем са свима, не плашим се ја, рекао Ле Пен.

Бивши председник француског екстремно десничарског Националног фронта Жан-Мари ле Пен признао је да се састао са бившим вођом босанских Срба Радованом Караџићем у време кад је за њим трагао међународни трибунал.

Ле Пену су то питање поставили на телевизији и-Теле, уочи објављивања књиге његовог бившег телохранитеља под називом "Мисија ле Пен" у којој се помиње сусрет с Радованом Караџићем.

"Ја нисам задужен за трагање за ратним злочинцима које је као такве одредило јавно мњење", рекао је Жан-Мари ле Пен.

"Када негде идем покушавам да се информишем и то да се информишем на најдиректнији могући начин. Састанак с Караџићем био је начин да се обавестим", рекао је Ле Пен.

Ле Пен није рекао када се догодио тај сусрет, само је додао да је на Палама срео и тадашњу "председницу" босанских Срба Биљану Плавшић.

"Ја се састајем са свима. Не плашим се ја", рекао је Ле Пен. 

Иначе, Радован Караџић је оптужен за геноцид и злочине против човечности због своје улоге у рату у Босни (1992-95).

Ухапшен је у јулу 2008. године у Београду, 13 година пошто је Хашки трибунал против њега подигао оптужницу. Његово суђење у Хагу почело је у октобру 2009. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи