Читај ми!

Строс-Кан поново у притвору

Доминик Строс-Кан у притвору због сумњи да је учествовао у оргијама у Паризу и Вашингтону које је неколико бизнисмена плаћало проневереним новцем.

Бивши директор Међународног монетарног фонда Доминик Строс-Кан од данас се налази у притвору у Лилу, где ће бити испитан због сумње да је био саучесник у сводништву и да је прикривао злуопотребу друштвене имовине у афери "Карлтон", рекли су извори из Тужилаштва.

Исти извор је агенцији Франс прес рекао да је Строс-Кан стигао у полицијску станицу у Лилу нешто пре осам часова ујутро и да су га полицијски истражитељи одмах обавестили да му је одређен привремени притвор.

Према речима једног од истражитеља, притвор, који чини део истраге о особи за коју се сумња да је починила неко кривично дело, може да траје највише 48 сати.

Убрзо после Строс-Кана, у полицијску станицу је дошла и његова правна заступница Фредерик Болије, која није давала изјаве новинарима.

Бивши директор ММФ-а и некада потенцијални кандидат на предстојећим председничким изборима у Француској, биће испитан о забавама у Паризу у Вашингтону на којима је учествовао, како би се утврдило да ли је знао да су присутне гошће биле проститутке.

Двојица пословних људи из региона Лила, Фабрис Пасковски и Давид Роке, у више наврата су организовали и плаћали путовања за проститутке које су долазиле на забаве у Паризу и Вашингтону.

Последњи пут проституткама је организовано путовање у Вашинготн између 11. и 13. маја, непосредно пред хапашење Доминика Строс-Кана у САД.

Строс-Кан је ухапшен у Њујорку у мају прошле године, због сумњи да је сексуално злоупотребљавао собарицу хотела "Софител" у којем је одсео. После два месеца, Тужилаштво је одустало од оптужбе због сумње у кредибилитет собарице која га је отпужила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи