Читај ми!

Коначна офанзива на Хомс?

Најмање 15 особа погинуло у Сирији, од чега 13 у бомбардовању Хомса. Међу погинулима има и деце, тврди Сиријска организација за људска права. Сиријска војска у недељу је послала појачање у Хомс, због чега побуњеници страхују да се припрема коначна офанзива на "престоницу револуције".

Петнаест особа погинуло у Сирији, од чега 13 у бомбардовању побуњеничког упоришта Хомса, које је последњих 18 дана на удару снага сиријског режима. Побуњеници се плаше да се спрема коначна офанзива на Хомс.

Сиријска организација за људска права, која се ослања на сведочење побуњеника, наводи да међу погинулима у четврти Баба Амр има и деце.

Телефонске линије у Хомсу су у прекиду, што знатно отежава добијање поузданих информација из тог града. 

Сиријска војска послала је у недељу појачање у Хомс, због чега побуњеници страхују да се припрема коначна офанзива на град.

Мета бомбардовања, које је трајало дуже од два сата, биле су и четврти Халдије и Карм ел Захтун, наводи ОСДХ.

Поред тога, конвој од 56 тенкова и возила за транспорт трупа примећен је на путу између Дамаска и Хомса.

У Дамаску, у којем су прошле седмице организовани до сада најбројнији протести, снаге безбедности отвориле су током ноћи ватру на демонстранте у четврти Хаџар ел Асуад како би их растерале.

Демонстранти, који су позвали на "кампању грађанске непослушности у Дамаску у знак подршке Хомсу" и другим градовима, блокирали су улице које воде до трга Барамкех у центру престонице, рекао је Мухамед Шами из Комитета за координацију Дамаска.

Међународни комитет Црвеног крста саопштио је да преговара са властима и побуњеницима о прекиду насиља у најтеже погођеним зонама како би се становништву доставила хуманитарна помоћ.

Најмање 15 особа погинуло је у понедељак у Сирији, а највећи број страдао је у Хомсу, који побуњеници називају "престоницом револуције".

Русија је предложила слање специјалног изасланика УН у Сирију чија би улога била да координира питања безбедности и испоруке хуманитарне помоћи.

Русија је саопштила и да неће учествовати на међународној конференцији о кризи у Сирији која се у петак одржава у Тунису, уз образложење да Москва није обавештена о саставу делегација ни о дневном реду, посебно о циљу иницијативе, који, по руском мишљењу, није јасан.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи