Читај ми!

Покољ у мексичком затвору

Лидери наркокартела Зетас побегли из затвора после крвавог обрачуна са ривалским картелом Голф. Најмање 44 особе убијене, у току потера за бегунцима. Похапшена комплетна затворска стража. У рату против наркобанди у Месику за шест година убијено 47.000 људи.

Обрачун банди и масовно бекство из затвора последња је епизода у шест година дугом, крвавом рату против наркобанди, који је од 2006. године однео око 47.000 живота и довео Мексико на ивицу грађанског рата.

Банда Зетас је у сарадњи са стражарима организовала обрачун са ривалима из картела Голф, у којем су преклане 44 особе, а затим су "победници", њих 30, побегли из затвора у Монтереју.

Мексичке власти похапсиле су скоро све стражаре који су у тренутку избијања хаоса били на дужности, сматрајући да се оволико насиље и бекство без њихове помоћи никада не би догодили.

Покренута је истрага против директора, његових помоћника и укупно 18 стражара.

Власти у Монтереју понудиле су милион долара свакоме чије информације буду водиле до хапшења бегунаца.

Од 2006. године, када је Мексико објавио рат наркокартелима, у тој земљи је убијено око 47.000 људи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи