Читај ми!

Путин: Русија мора бити војно јака

Руски премијер Путин најавио јачање одбрамбене способности Русије стварањем нове професионалне и високообучене војске.

Премијер Русије и кандидат на председничким изборима Владимир Путин оценио је да Русија мора бити војно јака и да ни у којим условима не сме да одбаци стратешко наоружање, већ да мора да га јача.

"Ми не можемо да јачамо наше међународне позиције, развијамо привреду, демократске институције, ако не будемо у стању да заштитимо Русију и ако не проценимо ризике могућег реаговања на ове или оне претње", наводи Путин у свом предизборном тексту "Бити јак: гаранција националне безбедности Русије", који је објавила Росијска газета.

"Никога не смемо да доводимо у искушење због своје слабости", додаје руски премијер.

Јачање одбрамбене способности земље Путин планира путем техничког снабдевања армије, развијања прогнозирања будућих претњи, давањем социјалних гаранција војсци и побољшавањем угледа војске.

Путин је саопштио да током наредне деценије планира испоруке нових типова наоружања војсци, како би се она ослањала на нову технику.

"На технику која види даље, гађа тачније и реагује брже него аналогни системи сваког потенцијалног противника", навео је он.

Путин је указао да није реч о милитаризацији војног буџета, већ о улагањима која су недостајала у време када војска није била довољно финансирана.

Премијер је признао да је руска одбрамбена индустрија значајно заостала последњих 30 година, те да у наредних десет година треба да надокнади пропуштено и врати своје технолошко вођство у основним војним технологијама.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи