Читај ми!

Ирак не мирује

Двадесет људи погинуло, а 28 рањено у нападу бомбаша самоубице испред полицијске академије у Багдаду. У нападима у другим деловима Ирака погинуло седморо људи.

У нападу бомбаша самоубице на контролни пункт испред полицијске академије, на североистоку Багдада, погинуло је 20, а рањено 28 људи, саопштили су ирачки безбедносни званичници.

"Бомбаш самоубица, који је око струка имао појас са експлозивом, дигао се у ваздух испред полицијске академије у Палестинској улици", изјавио је званичник министарства унутрашњих послова, преносе агенције.

Међу жртвама су петорица полицајаца, а остали су регрути. Рањено је још 28 регрута и полицајаца. Ниједна група за сада није преузела одговорност за напад, а поједини ирачки званичници сумњају на Ал Каиду.

У нападима у другим деловима Ирака данас је погинуло седморо људи, међу којима су четири полицијска доушника, један полицајац и два припадника снага за борбу против терористичке организације Ал Каида, док су четири особе рањене, навели су званичници за безбедност.

Група нападача, за које се претпоставља да су припадници Ал Каиде, напали су јутрос око 7.30 по локалном времену једну кућу у центру Бакубе, око 60 километара северно од Багдада, наводи АФП.

Они су убили три жене и једног мушкарца који су се налазили у кући и сви су били полицијски доушници.

Непознати нападачи извели су напад на контролни пункт у Абу Камису, северно од Бакубе, у коме су погинули један полицајац и два припадника снага које се боре против Ал Каиде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи