Читај ми!

Лажни сенатор у Кандахару

Човек који се представио као сенатор из Кабула прокрстарио авганистанском покрајином Кандахар, састао се са највишим званичницима, укључујући представнике тајне службе. Лажни сенатор није посетио ниједно строго чувано место, кажу у Кандахару. Након посете "сенатор" нестао.

Сенатор из Кабула, односно човек који се тако представио, успео је да прокрстари авганистанском покрајином Кандахар - упориштем талибана и да се састане са највишим званичницима, укључујући представнике тајне службе, пренело је више извора у Авганистану.

Невероватан успех лажног сенатора указује на неорганизованост Авганистана и на то да је скоро немогуће обезбедити земљу где се десет година води рат између провладиних снага потпомогнутих НАТО-ом, и побуњеника предвођених талибанима, наводи агенција Франс прес.

Лажни сенатор се представио као Асиф Сархади, а то име нема ни један авганистански сенатор. Он је рекао да је дошао у Кандахар да "изгради музеј", каже портпарол владе провинције Кандахар.

Он се састао са шефом полиције, директором тајне службе и гувернером Кандахара, рекао је порптарол и додао да тај човек ипак није посетио ни једно строго чувано место, а да је с властима разговарао само неформално.

Радио Слободна Европа наводи, позивајући се на једног представника горњег дома авганистанског парламента из Кандахара, да су лажног сенатора водили да види више области и да су му тамо до најситнијих детаља пренете информације о безбедности.

Посетилац је затим нестао, а нико не одговара на његов телефон, навео је други извор.

И талибани су заинтересовани том причом и распитују се о необичном посетиоцу који, кажу, није из њихових редова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи