Читај ми!

Успешно оперисан јапански цар

Операција уграђивања бајпаса јапанском цару Акихиту успешно завршена, саопштили званичници из царске палате. Операција трајала шест сати, а цар ће остати у болници на посматрању још две недеље.

У Токију је данас оперисан јапански цар Акихито (78), 125. цар Јапана.

Бајпас операција срчане артерије Акихитоа, сина покојног цара Хирохитоа који је на јапанском престолу провео чак 63 године, успешно је прошла, изјавили су лекари болнице у саставу престижног Токијског универзитета.

Цар Акихито нормално се пробудио из анестезије и стање му је стабилно. Он нормално одговара на питања лекара и рекао је да се добро осећа.

Цара Акихита оперисали су најпризнатији кардиолози у Јапану, мешовити тим хирурга са Токијског и Универзитета Ђунтендо. Према наводима јапански медија, операција је трајала шест сати.

Јутрос се испред царске палате у Токију окупило скоро 2.000 људи како би се уписали у књигу којом се цару жели брз опоравак.

Вече пред операцију у књигу се уписао и премијер Јапана, Јошихико Нода и навео да се "моли за здравље цара".

Конзилијум лекара изјавио је да ће цар остати у болници на посматрању још две недеље.

Трајнија оцена његовог општег здравственог стања ће бити донета за неколико месец када се буде видело у којој мери може да обавља јавне дужности.

Ахихито је постао цар Јапана 1989. године, када је његов отац, цар Хирохито преминуо у 87. години.

Цар у Јапану нема политичку моћ, и његова функција је више симболична.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи